Rentemiddeling, hoe werkt dit?

26 november 2017
Rentemiddeling

Heeft u een hoge hypotheekrente die nog enige jaren loopt? Heeft u de boete laten berekenen om de hypotheek over te sluiten maar is deze erg hoog? In dat geval kan rentemiddeling een optie zijn! De huidige hypotheekrente wordt dan gemiddeld met de actuele hypotheekrente. De hypotheekrente wordt hierdoor lager, waardoor ook de maandlasten lager worden. De oversluitboete wordt verdeeld over de nieuwe rentevast periode in plaats van deze in één keer te betalen.

De voordelen:

  • De hypotheeklast gaat direct omlaag
  • De boete hoeft niet contant, of door middel van een nieuwe (hogere) hypotheek te worden betaald
  • U heeft opnieuw uw hypotheek voor langere tijd vastgelegd en daarmee zekerheid bereikt

De nadelen:

  • Van tevoren weet u niet zeker of rentemiddeling loont. U weet immers niet wat de rente in de toekomst doet
  • De banken berekenen vaak kosten; deze verschillen per bank
  • Steeds meer geldverstrekkers bieden rentemiddeling aan. Of rentemiddeling verstandig is, is voor iedere situatie verschillend. Het hangt af van de eventuele kosten die de bank rekent, de verwachte rente ontwikkeling en uw persoonlijke situatie

Categorieën: Nieuws

Laatste items

  • VvE’s mogen lenen! De nieuwe Wet Verbetering VvE is ingegaan!

    Verwacht u dat het dak van het appartementencomplex waar u woont binnenkort aan renovatie toe is? Dan is dit een goed moment om het gebouw te verduurzamen. De vraag is echter, hoe wordt dit bekostigd? De middelen in het reservefonds zijn vaak niet toereikend. De nieuwe wet brengt uitkomst. Het is vanaf nu voor VvE’s…

    Lees verder »

  • 2e hypotheek? Denk aan energiebesparing!

    Nu is het moment om een huis te kopen, maar ook om te investeren in de eigen woning. Bijvoorbeeld in de energiezuinigheid van het huis. Zo verhoog je het wooncomfort en het doet je portemonnee ook nog eens goed. Hier kun je spaargeld voor gebruiken, maar je kunt deze kosten ook opvangen met een tweede…

    Lees verder »

  • Kostengrens NHG in 2018 omhoog!

    Vanaf 1 januari 2018 is de kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) € 265.000,-. Dat is 8% hoger ten opzichte van 2017. Voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, stijgt de NHG kostengrens naar € 280.900,-. De extra financieringsruimte moet natuurlijk volledig besteed worden aan energiebesparende maatregelen. Voorbeelden hiervan zijn een HR-ketel, spouwmuur-,…

    Lees verder »

  • Rentemiddeling, hoe werkt dit?

    Heeft u een hoge hypotheekrente die nog enige jaren loopt? Heeft u de boete laten berekenen om de hypotheek over te sluiten maar is deze erg hoog? In dat geval kan rentemiddeling een optie zijn! De huidige hypotheekrente wordt dan gemiddeld met de actuele hypotheekrente. De hypotheekrente wordt hierdoor lager, waardoor ook de maandlasten lager worden.…

    Lees verder »

  • Help! Er zit asbest in mijn woning!

    Verbouwingsplannen in een huis dat voor 1994 is gebouwd? Pas dan op voor asbest. Wanneer asbesthoudend materiaal beschadigd wordt, kunnen asbestvezels vrijkomen en dit is slecht voor de gezondheid. Wanneer het materiaal niet beschadigd is, kunt u het rustig laten zitten. Maar asbest daken kunnen door weer en wind beschadigd worden. Vandaar dat de Nederlandse…

    Lees verder »